Exerciții pentru vene varicoase

Este important să faceți exerciții pentru varice pentru toată lumea, indiferent dacă sunt vizibile doar venele păianjen de pe picioare sau au apărut deja noduri. Este necesar să accelerați circulația sângelui în toate cazurile, mai ales dacă activitatea profesională este asociată cu o ședere constantă în poziție șezând sau trebuie să stați câteva ore la rând. Profesori care petrec ore întregi la catedră, frizerii care petrec toată ziua făcând coafuri, angajați de birou care nu se trezesc de la calculator de dimineața până seara, șoferi care sunt nevoiți să aștepte ore în șir la ambuteiajele la volan. . . Sunt multe astfel de profesii, prin urmare, pe lângă ereditate, nutriție, excesul de greutate, un stil de viață pasiv, există un alt punct important care afectează sănătatea venelor: trebuie să vă odihniți picioarele și să faceți cel puțin un mic antrenament de mai multe ori. o zi. De exemplu, dacă o persoană stă la un computer, atunci nu este nevoie de mult timp și spațiu pentru a întinde un picior sub masă și a răsuci degetul în ambele direcții. Desigur, există exerciții care necesită spațiu, ele trebuie făcute în picioare sau întins. Dar mișcările elementare care nu sunt vizibile pentru alții sunt o ieșire excelentă în această situație.

exercițiu pentru vene varicoase

Un set simplu de exerciții pentru vene varicoase

Aici vor fi doar trei puncte. Pentru sănătatea picioarelor, vă puteți permite să efectuați aceste exerciții simple și rapide pentru varice:

  1. Acest exercițiu poate fi efectuat atât în picioare, cât și în șezut. Piciorul trebuie să fie ridicat deasupra podelei și să facă mișcări de rotație cu degetul de la picior - mai întâi într-o direcție 4 „întors", apoi în cealaltă. Repetați de 10-15 ori cu fiecare picior.
  2. La fel ca prima, această sarcină este potrivită pentru pozițiile așezate și în picioare. Piciorul trebuie ridicat de pe podea. Trage degetul spre tine până când simți o senzație de arsură sau de încălzire în gambe (asta lucrează mușchii gambei). Țineți 4 numărători și relaxați piciorul. Repetați de 10-15 ori cu fiecare picior.
  3. Pentru al treilea exercițiu, va trebui să părăsești masa, dar merită. Depărtați-vă picioarele la lățimea umerilor. Stați în vârful picioarelor. Și imaginați-vă că un fir este legat de coroană, care este trasă în sus. Ne putem imagina că acesta este un vlăstar, în spatele căruia se întinde întregul corp, coloana vertebrală se întinde relaxat. 4 numărători trebuie să „crească", stând în vârful picioarelor și - relaxare, cu revenirea la poziția inițială. Repetați de 10-15 ori.

Pe lângă exerciții fizice

  • Cei care își petrec ziua de lucru în picioare sau acasă trebuie să stea mult în picioare, de exemplu, spălând multe feluri de mâncare sau gătind pentru o familie numeroasă și așa mai departe, nu ar trebui să „înghețe" într-o singură poziție. O ieșire bună este să pășești de pe un picior pe altul, să faci mișcări circulare cu degetele de la picioare, ca în complexul de mai sus, să dansezi dacă situația o permite. Puteți pune un taburet jos și puteți pune picioarele alternativ pe el. Pentru a face acest lucru, puteți folosi orice obiect potrivit - de exemplu, o scară.
  • Cu ședința prelungită, oricât de ridicol ar suna, merită să te răsturnezi din fesă în fesă pentru a schimba poziția corpului măcar din când în când. Este bine să te ridici periodic și să faci mișcări circulare cu șoldurile. Când lucrați la un computer de la distanță, este indicat să înlocuiți scaunul cu un fitball mare, astfel încât bazinul să fie în mișcare cât mai mult posibil.
  • Exercițiile pentru vene varicoase sunt perfect completate de un duș de contrast. Deplasați jetul de apă de jos în sus pe picioare pentru a ajuta sângele să curgă, depășind forța gravitațională. După procedurile de apă, este bine să vă culcați cu picioarele aruncate în sus (principalul este că picioarele sunt deasupra pelvisului).
  • În plus, înotul și mersul pe jos ajută la combaterea venelor varicoase. Este suficient să găsești timp de plimbare în ritm moderat în parc sau în curți liniștite. Alergarea, dimpotrivă, este nedorită. Tipurile moi de activități sportive, cum ar fi mersul pe jos și înotul, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, la întărirea sistemului cardiovascular. Și înotul ameliorează, de asemenea, stresul asupra articulațiilor.